Najnovije vijesti
Naslovnica / IZ ŽIVOTA ŽUPE / U Župi GvG-a započeli katehetski susreti (subota, 5. 10. 2019.)

U Župi GvG-a započeli katehetski susreti (subota, 5. 10. 2019.)

U subotu, 5. listopada 2019., kandidatima za prvu pričest i krizmu započeli su katehetski susreti. Rast u vjeri i približavanje Isusu Kristu cilj je svih katehetskih susreta, koji su – uz školski vjeronauk – propisana priprava za sakramente prve pričesti, ispovijedi i krizme (potvrde).

Tijekom mjeseca rujna 2019. god. pastoralno osoblje Župe Gospe van Grada pozivalo je na popunjavanje “Upisnica”, kako bi polaznici trećega, sedmoga i osmoga razreda osnovne škole mogli započeti katehetsku pripravu u poznatoj šibenskoj župi, koju rado nazivamo “srce Šibenika”.

Kateheze za prvu pričest vodi s. Antonija Šilović, a za krizmu fra Jerko Kolovrat. Prvi susret održao se u velikoj dvorani župne kuće (Ulica fra Stjepana Zlatovića 14) prema sljedećem rasporedu:

  1. upisani kandidati za prvu pričest u 9 h;
  2. upisani kandidati za krizmu (sedmaši i osmaši) u 11 h.

Dakle, bilo je potrebno da roditelji popune “Upisnicu” kako bi djeca i mladi sudjelovali na katehezama. Nakon katehetskog susreta za trećaše je održano i pjevanje. I jednim i drugim kandidatima bit će ponuđena dva termina (ili – ili), kako bi redovito mogli sudjelovati na katehezama. Pastoralno će osoblje o svemu dati više informacija na prvom susretu, na kojem su dobrodošli i roditelji!

Svi će upisani kandidati (trećaši, sedmaši i osmaši) sa svojim roditeljima sudjelovati na misnom slavlju u nedjelju, 6. listopada 2019., s početkom u 11 h. Tada ćemo, kao župna zajednica, zazvati pomoć Duha Svetoga na početku nove katehetske godine.