Najnovije vijesti
Naslovnica / IZ ŽIVOTA ŽUPE / Križni put kroz 14 dana: 6. postaja – Veronika pruža Isusu rubac

Križni put kroz 14 dana: 6. postaja – Veronika pruža Isusu rubac

Korizmenu pobožnost križnog puta, zbog novonastale krizne situacije u domovini i svijetu, u narednom razdoblju nećemo moći slaviti s narodom. To nije razlog da od molitve i čašćenja Kristova križa odustanemo. Naprotiv, potrebna je još usrdnija i ustrajnija molitva. Težina sadašnje situacije i dana koji su pred nama, podsjećaju na postaje Isusovog križnog puta. Zato ćemo kroz 14 dana, svakoga dana, razmišljati o jednoj postaji križnog puta. Budimo zajedno u molitvi i kroz kratke meditativne tekstove i molitve, nastojmo svoje patnje sjediniti s patnjama Kristovim.

——————————

(Srijeda, 25. ožujka 2020.)

6. postaja: Veronika pruža Isusu rubac

P. Klanjamo Ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
O. Jer si po svome svetome križu svijet otkupio.

 

Kaže jedna poslovica: “Lažni prijatelj je kao sjena što te prati dok sja sunce”. Često nam se u životu dogodi da nas iznevjere ljudi od povjerenja, a oni od kojih se nismo ničemu nadali, ugodno nas iznenade. Kad nam je teško i kad se nad naš život nadviju kišni oblaci, mnogi nas napuste. Koga susretneš na svom križnom putu – taj ti je prijatelj.

Isus susreće Veroniku, ženu koju vjerojatno nikada prije nije vidio. Njegovi su se učenici razbježali, a pomaže mu potpuna strankinja. Ne zatvaraj vrata nikome u životu! Možda će baš neznani čovjek sačuvati lik tvog ispaćenog lica.

Oče naš…

fra Jerko Kolovrat