Najnovije vijesti
Naslovnica / IZ ŽIVOTA ŽUPE / Križni put kroz 14 dana: 7. postaja – Isus pada drugi put pod križem

Križni put kroz 14 dana: 7. postaja – Isus pada drugi put pod križem

Korizmenu pobožnost križnog puta, zbog novonastale krizne situacije u domovini i svijetu, u narednom razdoblju nećemo moći slaviti s narodom. To nije razlog da od molitve i čašćenja Kristova križa odustanemo. Naprotiv, potrebna je još usrdnija i ustrajnija molitva. Težina sadašnje situacije i dana koji su pred nama, podsjećaju na postaje Isusovog križnog puta. Zato ćemo kroz 14 dana, svakoga dana, razmišljati o jednoj postaji križnog puta. Budimo zajedno u molitvi i kroz kratke meditativne tekstove i molitve, nastojmo svoje patnje sjediniti s patnjama Kristovim.

——————————

(Četvrtak, 26. ožujka 2020.)

7. postaja: Isus pada drugi put pod križem

P. Klanjamo Ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
O. Jer si po svome svetome križu svijet otkupio.

 

Isus pada drugi put pod istim križem. Snaga mu slabi, a križ ostaje jednako težak. Lako je drugi put pasti, ali drugi put ustati?! Ali Isus ide dalje, ustaje i razdaje se do kraja za nas.

I naši su životni padovi najčešće obilježeni poteškoćama koje se ponavljaju, okruženjem koje se ne mijenja i svojom težinom nas svakodnevno ruši na tlo. Snaga našeg ustajanja ne nalazi se u uklanjanju poteškoća ili u promjeni okruženja, nalazi se u promjeni našeg pogleda na trenutnu situaciju. Ako sve u životu promatram s vjerom i svrhovitošću, onda ću smoći snage ustati nakon svakog pada jer ispred sebe imam cilj – prispjeti do smiraja i radosti Uskrsa.

Oče naš…

fra Jerko Kolovrat