Najnovije vijesti
Naslovnica / IZ ŽIVOTA ŽUPE / Križni put kroz 14 dana: 4. postaja – Isus susreće svoju Svetu Majku

Križni put kroz 14 dana: 4. postaja – Isus susreće svoju Svetu Majku

Korizmenu pobožnost križnog puta, zbog novonastale krizne situacije u domovini i svijetu, u narednom razdoblju nećemo moći slaviti s narodom. To nije razlog da od molitve i čašćenja Kristova križa odustanemo. Naprotiv, potrebna je još usrdnija i ustrajnija molitva. Težina sadašnje situacije i dana koji su pred nama, podsjećaju na postaje Isusovog križnog puta. Zato ćemo kroz 14 dana, svakoga dana, razmišljati o jednoj postaji križnog puta. Budimo zajedno u molitvi i kroz kratke meditativne tekstove i molitve, nastojmo svoje patnje sjediniti s patnjama Kristovim.

——————————

(Ponedjeljak, 23. ožujka 2020.)

4. postaja: Isus susreće svoju Svetu Majku

P. Klanjamo Ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
O. Jer si po svome svetome križu svijet otkupio.


Ljudski život obiluje željama. Neke su od njih ostvarene, a neke tek trebaju biti – ili se barem tome nadamo. Međutim, ono što želimo nije uvijek i ono što nam treba. Zar se naša želja za uspjehom, moći, slavom, novcem i ljepotom ne uzdiže često iznad daleko važnije želje za dobrotom, istinom, vjernošću, prijateljstvom, požrtvovnošću itd.

Isuse, probudi u nama, iznad svega, želju za susretom. Daj da čeznemo za susretom s Tobom, tvojom Majkom i bližnjima. Pokaži nam koliko se bogatstvo krije u zajedništvu. I dok smo se rado susretali jedni s drugima u vremenima bezbrižnosti i mira, sada nam daj da se ugledamo na susret Tebe i Majke na križnom putu. Ne dopusti da se bojimo susresti jedni druge u trpljenju i nevolji. Bol se pretvara u blagoslov onda kada biva podijeljena.

Zdravo Marijo…

fra Jerko Kolovrat