Najnovije vijesti
Naslovnica / Preporučamo / Molitva Gospi van Grada za hrvatski narod

Molitva Gospi van Grada za hrvatski narod

U ovim izazovnim vremenima, pozivamo vas dragi vjernici, da se po ovoj molitvi svakodnevno utječete zaštiti i zagovoru naše Majke, Gospe van Grada.

MOLITVA GOSPI VAN GRADA ZA HRVATSKI NAROD

Presveta Djevice Marijo, Gospe van Grada, Majko Isusova i Majko naša! Bila si Majka naše Crkve i našega naroda u stoljećima kad smo se kao narod i kao Crkva rađali; bila si nam Utočište u krvavim vremenima kad smo izdisali pod udarcima; bila si stijeg naših pobjeda i stalan poticaj naših obnova.
Majko naše prošlosti, budi i majkom naše sadašnjosti i budućnosti.
Izručujemo ti i posvećujemo Crkvu i narod Hrvata u domovini i po svijetu raseljen. Povjeravamo se tvojoj zaštiti. Ti znadeš najbolje sve naše nevolje. Moli za sve klonule i očajne, posreduj za one koji vjeru izgubiše, za one koji se više ne znaju nadati. U zajedništvu Općinstva svetih molimo sa svim vjerničkim pokoljenjima našega naroda. Nebo i zemlja neka budu svjedoci naše skrušenosti, našega predanja i naše molitve.
Blažena što povjerova, umnoži nam vjeru, učvrsti nadu, ojačaj našu ljubav da prolazimo zemljom čineći dobro, da ustrajemo u pradjedovskoj vjernosti Petrovu Nasljedniku u zajedništvu Katoličke Crkve. Primi u svoje Srce naše vjerničko, ljudsko i narodno pouzdanje.
Najvjernija Odvjetnice, na braniku stoj, čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom! Amen.