Najnovije vijesti
Naslovnica / IZ ŽIVOTA ŽUPE / Osmi dan “Devetnice Maloj Gospi” (petak, 6. 9. 2019.)

Osmi dan “Devetnice Maloj Gospi” (petak, 6. 9. 2019.)

U petak, 6. rujna 2019., župljani i vjerni štovatelji sudjelovali su na osmom danu “Devetnice Maloj Gospi”. Crkva Gospe van Grada, koja se nalazi u srcu današnjeg Šibenika, primila je oko 150 vjernika. Kao i svakoga dana “Devetnice”, članovi Marijine legije započeli su molitvu krunice u 18:15 sati, a lauretanske litanije pjevao je – uz orguljsku pratnju – mješoviti pjevački zbor. Nakon molitve krunice o. župnik izmolio je molitvu Gospi van Grada, koja se tijekom “Devetnice” moli pred Gospinom slikom.

Euharistijskim slavljem u 19 sati predsjedao je fra Šimun Markulin, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Koncelebrirao je fra Filip Milanović Trapo, župnik, koji je prije misnoga slavlja i ispovijedao. U asistenciji su bili ministranti, zajedno s Antom Vrcićem, bogoslovom Šibenske biskupije. Fra Šimun predvodi sedmi, osmi i deveti dan u “Devetnici Maloj Gospi”, a osmoga dana propovijedao je o Blaženoj Djevici Mariji – Hramu Gospodnjem.

Liturgijsko pjevanje animirali su članovi mješovitog pjevačkog zbora, pod vodstvom župne orguljašice Diane Gaši. O crkvi i sakristiji brine s. Antonija Šilović, koja marljivo priprema potrebno za liturgijsko slavlje.

Neka Gospodin milostivo pogleda župnu zajednicu i cijelu biskupiju šibensku, kako bi sav vjerni narod – zajedno sa svojim biskupom, prezbiterima, redovnicima i redovnicama – svečano i pobožno proslavio svetkovinu Male Gospe, koju narod Šibenika i šire okolice stoljećima štuje časnim naslovom “Gospa van Grada”.

Više fotografija – kliknite ovdje.