Najnovije vijesti
Naslovnica / Preporučamo / Šibenik: Ljetna škola bioetike i ljudskih prava

Šibenik: Ljetna škola bioetike i ljudskih prava

Drugu godinu zaredom održat će se “Ljetna škola bioetike i ljudskih prava” – jedina ljetna škola u Republici Hrvatskoj na takvu temu, a namijenjena je mladima od 18 do 30 godina. Škola će se održati od 29. 7. do 4. 8. 2019.u gradu Šibeniku, a okosnica programa bit će edukacija o ljudskom dostojanstvu te početku i kraju života s pripadajućim podtemama poput priziva savjesti, intrauterinog razvoja, prenatalne dijagnostike, umjetne inteligencije i ostalih.

Kroz prizmu najnovijih medicinskih spoznaja, pravnih regulacija u Hrvatskoj i svijetu te različitih kulturoloških i filozofskih ideja sudionici će dobiti cjeloviti uvid u bioetičku problematiku i njen utjecaj na društvo, a na radionicama komuniciranja i debatiranja će osnažiti svoje vještine zagovaranja.

Cilj programa je poticanje sudionika na kritičko promišljanje i podizanje svijesti o važnosti suradnje različitih znanstvenih disciplina bez kojih kvalitetne suvremene rasprave nisu moguće.

Tijekom Ljetne škole bit će prilika za upoznavanje i druženje sudionika, kao i za uživanje u ljepotama hrvatske obale i znamenitostima Šibenika.

Više na: https://www.wya.net/event/ljetna-skola-bioetike-i-ljudskih-prava-2019/