Najnovije vijesti
Naslovnica / Molitva Gospi vanka Grada

Molitva Gospi vanka Grada

Draga naša Gospe vanka Grada, koja si stoljećima utočište, najprije vjernika vanka Grada, a onda i onih u Gradu, Gorici i Docu. Kao i svih onih koji nastaniše Plišac, Crnicu, Škopinac, Rokiće, Varoš, Buale, Mažurice, Baldekin te onih na Križu,Vidicima, Biocima, Krvavicama, Meterizama, Šubićevcu i Njivicama. Ti si utočište Šibenčana i nešibenčana, Zagore i Kotara, domaćih i prolaznika, otočana i primoraca, težaka i radnika; vojnika, policajaca, branitelja, ribara i lovaca; učitelja i učenika, liječnika i bolesnika, prodavača i kupaca, piljara i trgovaca, pekara i slastičara, ugostitelja i turističkih radnika; vozača i brodara, pomoraca i željezničara; frizera, zlatara, urara i kovača; ljudi „od knjige i motike“, turista i beskućnika, lutalica i izbjeglica… Sve, sve ih primi pod svoj majčinski ogrtač jer tvoje brižne oči sve vide.

Draga naša Gospe vanka Grada, počuj i usliši sve naše molbe i vapaje. Usliši molitve očeva i majki, djece i staraca, mladića i djevojaka… Blagoslovi ovaj grad i sve njegove stanovnike. Blagoslovi sve one koji ulaze u ovu tvoju lijepu crkvu, kao i sve one koji šetaju tvojim parkom, Poljanom i kalama tvoga Grada. Blagoslovi našega Biskupa, sve svećenike, sve fratre i časne sestre. Blagoslovi naše vrtiće, škole i učilišta, studenske i staračke domove, šetače i športaše, kao i sve one koji tvoju pomoć traže, a mi ih zaboravismo.

Draga naša Gospe vanka Grada, pomozi onima koji kruha nemaju, onima koji traže posao, onima koji su žalosni i nevoljni, bolesni i umirući. Prati svojim majčinskim pogledom zaručnike, mlade bračne parove, a posebno svrni svoj topli majčinski pogled na bračne drugove koji čeznu za potomstvom. Budi pomoćnica svim našim obiteljima. Pogledaj one na cesti, u automobilima, na motociklima, biciklima, kao i one na moru. Blagoslovi sve vjernike. Pomozi društvenim i kulturnim radnicima, odvjetnicima i sudcima, bankarima i političarima da zdušno rade na dobro svih građana. Blagoslovi sve one koji te mole, koji traže tvoga Sina Isusa Krista. Molimo te, draga Majko, blagoslovi i sve one koji te psuju jer je tvoja molitva ista kao i molitva tvoga Sina: Oprosti im, Bože, jer ne znaju što čine.

Draga Mala Gospe, naša Gospe vanka Grada, to te molimo po Isusu Kristu, tvome Sinu, sada i u sve dane života svoga. Amen!

fra Josip Klarić

(8. 9. 2018.)