Gospa van Grada: Slavlje prve pričesti (subota, 7. svibnja 2022.)

U subotu 7. svibnja 2022. u župnoj crkvi Gospe van Grada, s početkom u 11 sati upriličeno je slavlje sakramenta prve pričesti. Pedeset i dvoje prvopričesnika pristupilo je prvi puta stolu Gospodnjemu.  Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik fra Filip Milanović Trapo uz koncelebraciju fra Josipa Klarića, pastoralnog suradnika. Djecu je za sakrament prve pričesti i  pripremala s. Antonija Šilović. Pjevanje je animirala gđa Dijana Gaši.

Kako je Prva Pričest bila u mjesecu svibnju, posvećenom Blaženoj Djevici Mariji, sve je bilo u znaku cvjetova koji su predstavljali s imenima prvopričesnika jedan veliki buket za našu nebesku Majku.

Prva pričest očima i srcem jedne majke

Pomisao na misu prve svete pričesti budi asocijacije na bijele haljine, vjenčiće u kosi i okićenu svijeću, dječju pjesmu, dostojanstvo kojemu se uče djeca, ti maleni ljudi koji postaju hram Kristov. Tako je bilo i na misi prve svete pričesti, 7. svibnja 2022. u crkvi Gospe van Grada u Šibeniku. Sve je bilo tako dječje, od tihog žamora uzbuđenja pred početak svete mise do njihove pjesme i recitacije Kristu – i tako svečano, u miru i zajedništvu. Uz Božji blagoslov i veliki trud č. s. Antonije, fra Filipa i gospođe Dijane koji nisu ništa htjeli prepustiti slučaju i vođeni svojim bogatim iskustvom, velikom željom i požrtvovnošću pripremili su 52 ovogodišnjih prvopričesnika na najljepši mogući način za njihovo slavlje; slavlje bez pompe, slavlje u kojem su iz svakog djeteta potaknuli ono iskreno dječje slavljenje u kojemu je svako dijete aktivno sudjelovalo, čime im je dodatno usađeno sjećanje na ovaj sveti čin. Tako i njihovim roditeljima, rodbini i prijateljima koji su ih molitvom došli pratiti u ovoj svetoj misi te se ozarenih lica mogli poistovjetiti euharistijskom slavljenju sa svojom djecom.

Kada me ovih dana kao roditelja pitaju kako je prošla prva pričest mojih djevojčica, iz srca izlazi odgovor  – blagoslovljeno! Taj blagoslov s  pratio nas je i u nastavku  toga dana i još nas uvijek prati i rado vraća u te trenutke svete mise i na taj sveti čin.

Hvala dragome Bogu na ljudima koje je postavio da u molitvenom i svečanom duhu pripreme naše prvopričesnike za taj presveti sakrament – č. s. Antoniji, fra Filipu i gospođi Diajni.

Izvor: www.sibenskefranjevke.hr

NOVO NA STRANICI

VIŠE:

Župne obavijesti (od 14. ...

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBA...

Župne obavijesti (od 24. ...

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBA...

Župne obavijesti (od 17. ...

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBA...

Župne obavijesti (od 10. ...

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBA...